Naar de site

Het café is schoongemaakt en verbouwd, de koelingen staan uit en de taps staan op water. De variabele kosten zijn geminimaliseerd, de uitkeringen laten op zich wachten en zijn niet toereikend, hoe genereer je dan inkomsten om de vaste lasten te betalen?
Eigenaar Steef van Leeuwen dacht na over waar de Taverne voor staat. Heel veel gezelligheid met lekker eten en drinken om vervolgens los te gaan op een dansparty, popkwis of live muziek. Iedereen is het er wel over eens dat de talloze gratis optredens een ware aanwinst waren voor muziekliefhebbers van Den Helder tot aan Haarlem.
Met die gedachte heeft Steef allerlei bands, DJ’s en muzikanten aangeschreven om een track vrij te geven voor een benefiet album. De respons was meteen positief en er werden zelfs nog nooit eerder verschenen nummers ingebracht.
Het resultaat mag er wezen: Taverne - The Corona Album is een luxe vinylalbum met een zeer sterke tracklisting met niet eerder verschenen materiaal en een prachtige klaphoes. Bij de LP is voor de digitale liefhebbers een CD ingestoken met dezelfde nummers en extra bonustracks. Leuke snapshots van de Taverne aan de binnenkant van de klaphoes en een persoonlijke noot van de uitbater.
Het is niet alleen een LP waarmee de Taverne tijdens deze tweede lockdown geholpen kan worden, het is tevens een eerbetoon aan de goeie tijden in de Taverne en ook nog eens gewoon een hele mooie leuke plaat!Vanaf 19 november start de voorverkoop. Het album is voor Kerst, vanaf 22 december, leverbaar. Beperkte oplage. Bestel hier…