Café de Taverne

 

Een huiskamer aan de voet van de Ruïnekerk

De Taverne is een befaamd café in Bergen. Al sinds 1962 bezoeken & roemen vele gasten deze plek waar je kunt genieten van een lekker drankje en hapje op het zonnige terras. Naast diverse speciaalbieren van de tap en op fles, is er ook een uitgekiend assortiment kwaliteitswijnen en whisky’s.

Daarnaast staat de Taverne nog steeds bekend als een fijne plek waar muziekliefhebbers en muzikanten elkaar ontmoeten. Op deze unieke locatie in Noord-Holland biedt de Taverne elke week live muziek van up-and-coming bands als the Cosmic Carnival, My Baby en gerenommeerde artiesten als Van Dik Hout, Nico Dijkshoorn, Frederique Spigt, Sjako!, Trio Bier, Gotcha!, Daniel Arends en de Raggende Manne. En zodra het voor de Taverne weer kan zullen er iedere zondagmiddag weer liveoptredens te bewonderen zijn.


De Taverne bevindt zich aan de voet van de Ruïnekerk in het centrum van Bergen en is gevestigd in een voormalige doorrijstal (ca. 1800) van herberg De Rustende Jager. Met zijn 215 jaar geschiedenis kent het café een lang en indrukwekkend verleden.

 

Elke dag lekker eten

Ook staat de Taverne bekend om zijn zeer smakelijke, betaalbare daghap. Het culinair echtpaar de 2chefs Ed en Miranda toveren dinsdag tot en met zaterdag  iets lekkers op tafel. Iedere dag vers ingekocht en gekookt. Op zondag zwaait Mama Kookt, Mascha Hoogeboom met de scepter in de keuken. Reserveren hoeft niet, maar op is wel op.


De lunchkaart geeft geen keuzestress, maar wel een zeer smakelijk assortiment tosti’s gemaakt met desembrood uit de natuurwinkel Odin.

Onze kalfs- en garnalenbitterballen van Patisserie Holtkamp zijn ongeevenaard lekker. Daarnaast serveren we bij de borrel ook heerlijke kaasstengeltjes van oude kaas en in de weekends een zeer rijk gevulde borrelplank met de heerlijkste kazen en vleeswaren, olijven, noten, naanbrood, hummus en muhammara.

 

Speciaalbieren

Ben je liefhebber van speciaalbier? Dan ben je in de Tav aan het goede adres! De Taverne heeft maar liefst 22 speciaalbieren op de wisseltap en uit fles. Op de tap naast Gulpener Pils, Skuumkoppe, Bloesem Blond, UHR Weizen, Gerardus Dubbel en Tripel en ons eigen onvolprezen Taverne Dort! Op de fles onder andere San Miguel, Chateau Neubourg, Duvel, ook Trappistenbier als Westmalle Dubbel en Westmalle Tripel, Leffe, La Chouffe, Rochefort 8, Karmeliet en De Koninck. Voor elk wat wils en altijd met een glimlach geserveerd.

Daarnaast ben je voor ons voor het nieuwe Bergense bier STOKED!, een prijswinnende unfiltered lager ook aan het goeie adres.

Dus wees welkom in ons huiselijke dorpscafe, waar samenzijn, vriendschap en ontmoeting bovenaan in het vaandel staan.

 

Artiesten over de Taverne
Nico Dijkshoorn: “Kolere wat een toffe kroeg, heerlijk gespeeld. Eén van de fijnste optredens ooit, tot volgend jaar. Dank allen.”

 

Frédérique Spigt: “Het was 15 jaar geleden dat ik in de Taverne speelde. Wat een fijn publiek en goed om veel oude bekenden te zien en heel veel nieuwe mensen.”

 

Raggende Manne: “Was top!”

 

Trio Bier: “Wij hebben ervan genoten... dank voor de gastvrijheid!”

  

Sjako!: “Het was helemaal te gek gisteren, we waren superblij met deze gig!”

  

The Pheronomes: “Het leukste café van Noord-Holland.”

 

Bewilder: “Bedankt Taverne! Het was te gek om bij jullie te spelen. 90 minuten lang! Hoppa!”

 

My Baby: “We hebben erg genoten van het optreden afgelopen zaterdag, het was een groot genoegen.”

 

Yellow Grass: “Mooi moment in de Taverne afgelopen zondag. Heerlijk om voor jullie te spelen, dank!”

 

Marcel de Groot: “We vonden het erg tof spelen bij jullie gisteren.”

 

The Tightropes: “De Taverne is Bergen is dé plek waar je moet zijn.”

 

The Cool Quest: “Bedankt Taverne en tot snel!”

 

Gasten over de Taverne
“Geweldig, zo'n podium in Bergen!”

 

“Er zijn heel wat grote steden jaloers op dit pareltje in ons pittoreske Bergen.”

 

“De Tav is weer de mooiste plek van Bergen en omstreken.”

 

“Daniel Arends was top! Mooi dat dit allemaal door jullie georganiseerd wordt”

 

“Nico Dijkshoorn was geweldig, bedankt Taverne, we hebben ook genoten van de heerlijke tapas.”

 

“Als Bergenees zijn we regelmatig te vinden in de Taverne, door de vele leuke optredens en natuurlijk de Skuumkoppe!”

 

“Als Amsterdamse en Paradiso-/Melkweg-fan heb ik de rit van en naar Bergen graag voor de Taverne over.”

 

“De Taverne als klein-Paradiso? De Taverne is veelzijdiger dan Paradiso!”